Unapređenje lokalnog razvoja Fruškogorsko-dunavskog regiona kroz umrežavanje ključnih aktera iz javnog i civilnog sektora

24
Nov
2018

Ovaj projekat FGDR-a predstavlja potrebu svih lokalnih zajednica u našoj zemlji i kao takav može predstavljati prvi korak i primer dobre prakse u upošljavanju neprepoznatih ili nedovoljno prepoznatih resursa područja, tj. pokretanje inicijative za povezivanje i umrežavanje različitih nosilaca razvoja područja, u cilju podizanja regionalne konkurentnosti kroz zapošljavanje, udruživanje, zajednički nastup, a sa krajnjim ciljem unapređenje kvaliteta života stanovništva sa područja.

Opšti cilj projekta je doprinos ekonomskom razvoju područja kroz prepoznavanje i aktiviranje resursa i animiranje ključnih aktera. Cilj će biti postignut kroz edukaciju i umrežavanje, prepoznavanje novih prilika u postojećem okruženju, pronalaženje novih modaliteta samozapošljavanja, zapošljavanja, stavaranja novih proizvoda i usluga, odnosno povećanju prepoznatljivosti postojećih.

Planirane aktivnosti:
• Info dan (forum) i konferencija
• 2 radionice koje će biti održane u prvoj polovini decembra meseca na teritoriji opštine Sremski Karlovci, a detaljne informacije o vremenu i mestu održavanja možete pronaći na sajtu Resursnog centra.

Rezultati:
• Informisano i umreženo 100 ključnih aktera ruralnog razvoja sa područja Fruška gora – Dunav
• Edukovano 25 aktera iz privatnog i javnog sektora na teme ruralnog razvoja, turizma, fondova i ekonomskog razvoja područja
• Predložene mere razvoja područja, timovi za realizaciju istih, definisani načini povezivanja i zajedničkog nastupa
• Promocija aktivnosti i projekta u cilju animiranja i drugih aktera sa podruja

Direktni korisnici projekta su predstavnici civilnog i javnog sektora sa područja Fruška gora – Dunav, uz podršku privatnog sektora (proizvođači domaće hrane, vina, ugostiteljski objekti, sportski i kulturni sadržaji i dr.).

Projekat je kofinansiran od strane Pokrajinskog Sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Povezane teme

baner_1

 

baner_2

 

baner_3

 
2023 © Poezija u prirodi - Fruškogorsko-dunavski region