Projekat „Unapređenje lokalnog razvoja Fruškogorsko-dunavskog regiona kroz umrežavanja ključnih aktera iz javnog i civilnog sektora“ uspešno realizovan

17
Dec
2018

Ovaj projekat predstavlja potrebu svih lokalnih zajednica u našoj zemlji i kao takav može predstavljati prvi korak i primer dobre prakse u upošljavanju neprepoznatih ili nedovoljno prepoznatih resursa područja, tj. pokretanje inicijative za povezivanje i umrežavanje različitih nosilaca razvoja područja, u cilju podizanja regionalne konkurentnosti kroz zapošljavanje, udruživanje, zajednički nastup, a sa krajnjim ciljem unapređenje kvaliteta života stanovništva sa područja. Samim tim je ovaj projekat veoma bitan jer je zapravo i njegov cilj doprinos ekonomskom razvoju područja kroz prepoznavanje i aktiviranje resursa i animiranje ključnih aktera. Cilj je postignut kroz edukaciju i umrežavanje glavnih lokalnih aktera, prepoznavanje novih prilika u postojećem okruženju, pronalaženje novih modaliteta samozapošljavanja, zapošljavanja, stavaranja novih proizvoda i usluga, odnosno povećanju prepoznatljivosti postojećih.

U nedelju, 16.12.2018. godine održane su radionice projekta na Stražilovu, u Domu planinarsko smučarskog društva gde je prisustvalo dvadeset pet (25) ljudi. Predavači su organizovali radionice na sledeće teme:
1. „Ruralni razvoj, nosioci ruralnog razvoja – (Javni, privatni i civilni sektor kao partneri u izgradnji kapaciteta ruralnog razvoja) i
2. „IPARD i drugi fondovi dostupni nosiocima ruralnog razvoja“.
Nakon radionica, organizovan je ručak za učesnike, a potom je učesnicima omogućen prostor za diskutovanje o navedenim temama, gde su se učesnici veoma aktivno uključivali.

Ovo je bio još jedan u nizu uspešnih projekata kofinansiran od strane Pokrajinskog Sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

 

 

Povezane teme

baner_1

 

baner_2

 

baner_3

 
2024 © Poezija u prirodi - Fruškogorsko-dunavski region