Plivanje

Kupanje na Dunavu

Štrand u Novom Sadu je jedna od najlepših plaža na Dunavu i dobar je razlog da leti budete jedan od hiljada posetilaca. Na površini od sedam hektara zelenih površina i skoro isto toliko peščanih, na raspolaganju su brojni sportski, ugostiteljski i zabavni sadržaji za sve uzraste.

Kod Karaša u Beočinu ćete naći malo intimniju atmosferu na jednoj od najlepših peskovitih plaža duž celog toka Dunava kroz Srbiju.

Kupajte se, sunčajte i u Bačkoj Palanci. Ovde su vam na raspolaganju i mirnije i brže vode jer je plaža Tikvara smeštena izmeđju jezera i Dunava, a sa kopnom je spojena mostićem.

U Čortanovačkoj šumi je uređeno kupalište tako da i najsunčaniji period dana možete da provedete u prirodi i hladovini u šetnji uređenim šumskim stazama ili obilascima istorijskih i arheoloških lokaliteta u blizini.

Kupanje na planini

Kupanje na planini doživite na južnim padinama Fruške gore gde postoji jedanaest veštačkih jezera izuzetne lepote, od kojih su neka namenjena pecarošima, a neka su pogodna i za kupanje poput Bruje kod Erdevika ili Sota kod Šida. Najsređenije i najposećenije je Borkovačko jezero prepoznatljivo po kućicama na vodi za istinske hedoniste, a na samo 3 km od Rume.

 

baner_1

 

baner_2

 

baner_3

 
2024 © Poezija u prirodi - Fruškogorsko-dunavski region