Gostovanje na Prvom Hrvatskom Ruralnom Parlamentu

5
Jun
2015

Na poziv naših ljubaznih kolega iz LAG Baranja za prisustvo na Prvom Hrvatskom Ruralnom Parlamentu, predstavnici Resursnog centra Fruškogorsko-dunavskog regiona i opštine Sremski Karlovci je boravio u Belom Manastiru i aktivno uzeo učešće u dvodnevnom radu na ovom skupu.

Radi se o događaju nacionalnog karaktera koji je imao za cilj da okupi predstavnike lokalnih akcionih grupa iz Hrvatske i da u prijateljskoj i kolegijalnoj atmosferi razmene iskustva, ostvare kontakte i zajednički rade u okviru jednog novog formata za rad i razvoj timskog duha.

Od prvog dana smo naišli na topao prijem od strane naših domaćina koji su uložili značajan napor u svostvu domaćina skupa i time pokazali svoj kapacitet aktivnog i organizovanog LAG-a.

Radilo se od plenarnih sesija prvog dana sa visokim zvanicama iz hrvatskog i evropskog parlamenta, preko tematskih radionica organizovanih širom Baranje sa naglašenom komponentom Team Building. Pisac ove vesti je uživao u čarima Drave sa pogledom iz kanua, u blizini salaša na kome se nakon veslanja spremao domaći paprikaš sa ručno pravljenom testeninom. Radionicu koja je potom usledla je na engleskom jeziku vodio strani predstavnik jedne evropske međunarodne organizacije.

Ceo događaj je dobro organizovan i medijski propraćen, sa blizu 300 učesnika i predstavlja svakakouspeh za domaćine, za organizatore, ali i za Baranju, jer je koncepcija događaja omogucila promociju Baranje kao multikulturalnog prostora u kome je tradicija sačuvana i učinjen značajan napor da se ožive i danas, učine dostupnimvrednosti građene vekovima unazad.

Nama kao gostima je data mogućnost da vidimo primer dobre prakse u organizacionom i koncepcijskom smislu, da ostvarimo nove kontakte i ojačamo one koje smo već ostvarili, uz zahvalnost dobrim domaćinima koji nisu štedeli truda da nas upoznaju sa svojim kolegama i prijateljima.

 

baner_1

 

baner_2

 

baner_3

 
2024 © Poezija u prirodi - Fruškogorsko-dunavski region